torsdag 11 mars 2021

Hett i hyllan vecka 10 / 2021

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då var det dags igen för en bok från Barnens bokklubb, som jag missade att avbeställa, men på något sätt har jag haft ett tillgodobelopp hos dem så jag har inte betalt för dessa böcker. Har ännu inte läst boken även om den låter intressant.

Tove har just hoppat av gymnasiet. Tillsammans med sin syster Vivi och deras mamma Marie flyttar hon från Stockholm till ett tyst, litet samhälle nära Siljan i Dalarna. Till ett knarrigt, gammalt hus. Med sig har de mormor Tekla, som efter en allvarlig olycka knappt kan gå eller prata, och som är vanställd, nästan till oigenkännlighet.

I byn lär de känna det entusiastiska konditoribiträdet Edvin och Tove får upp ögonen för grannkillen Chang. Men vad som ska bli en nystart i huset börjar snart likna någonting annat. Ute är det mörkt och stormigt och Marie kan inte undgå att känna sig betraktad när hon står i köket och provlagar maträtter till den tidskrift hon arbetar för; Tove blir gång på gång vittne till oförklarliga skeenden i badrummet. Edvin nämner att huset bär på en historia som Tove börjar undersöka. Men det visar sig snart att saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara.

Det andra inte ser är en nervkittlande spökhistoria om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men också en varm berättelse om familj, vänskap och förälskelse.

6 kommentarer:

 1. Jaha, där ser man. Christoffer Holst har skrivit barnböcker också. Det hade jag ingen aning om. Förmodligen är den lika bra som allt annat han skriver.

  SvaraRadera
 2. Har aldrig sett den förut. Låter spännande, och mina hemtrakter är det, men jag tror att även spökhistorier för ungdomar är för läskiga för mig, ha ha!

  SvaraRadera
 3. Så Christoffer Holst har skrivit barnböcker. Det visste jag inte!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst Holst men han känns rätt poppis just nu!

  SvaraRadera
 5. Den verkar spännande och kuslig. Kan nog passa många unga.

  SvaraRadera