tisdag 30 mars 2021

Tisdagstrion - Barnboksfavoriter

 Oj vilket svårt ämne, då jag läser en hel del barnböcker nu även som vuxen och har läst egna när jag var lite plus läst för mina barn, så har ingen aning vilka jag vill ha med i min trio. Till slut valde  jag tre böcker jag har gett 5 av 5 i betyg det senaste åren till min tisdagstrio.

 1. Snösystern av Mara Lunde, är en finstämd bok att läsa vid jul som en form av adventskalender då boken innehåller 24 kapitel.

 2. Banbrytande badass brudar av MacKenzie Lee, är en bok med fakta om kända och okända viktiga kvinnor genom historien. Författaren har lite vitsiga texter så den är extra kul på det sättet.

 3. Blended av Sharon M Draper, en verkligt gripande berättelse om en ung flickas uppväxt mitt i USAs Black live matter rörelse-tid. En bok som fick mig i tårar och verkligen känna mig så frustrerad för denna lilla flickas upplevelser. Hoppas verkligen denna bok kan bli översätt till svenska så våra svenska barn får läsa den.
11 kommentarer:

 1. Jag kände inte till någon av dessa. Det blir inte speciellt mycket barn- och ungdomsböcker för mig, men det händer.

  SvaraRadera
 2. Synd att inte Snösystern fanns när mina barn var små.

  SvaraRadera
 3. Jag kände inte till någon av dessa. Blended lät intressant!

  SvaraRadera
 4. Du skulle kanske gilla Jacqueline Woodsons "Brun flicka drömmer". Riktigt bra. Fick Alma-priset härom året - kanske ifjol?

  SvaraRadera
 5. den första känner jag till men har inte läst den. de två andra kände jag inte till

  SvaraRadera
 6. Vill läsa alla i din trio! Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 7. Spännande exempel du har. Jag har inte läst någon av dem men alla tre verkar intressanta.

  SvaraRadera