fredag 12 mars 2021

Rädslans fångar av Anna Jansson

 

Det är juni i Visby. Maria Wern och hennes kollegor på länskrim förbereder sig inför sommarens invasion av festande turister. Då flödar narkotikan över ön. Ryktet talar om en stor inhemsk producent av cannabis. En ny odling, omöjlig att upptäcka.

Vädret är helt ur led. Stormarna når orkanstyrka och all båttrafik måste ställas in. Politikerveckan i Almedalen får en dramatisk start då ett brutalt mord sker - en 30-årig kvinna, gift med en ung politiker, hittas död i hemmet.

I Tingstäde på norra Gotland har samtidigt en liten grupp människor samlats i hemlighet för att invänta jordens undergång. Sedan mitten av 1700-talet har vetskapen om den yttersta tiden gått i arv i trakten, och ett astronomiskt ur med anor från Christoffer Polhems tid tickar obönhörligt mot den sista dagen.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Har läst författarens serie om Maria Wern i flera år, men nuförtiden dröjer det rätt länge mellan gångerna, och det var en negativ effekt på en handling i denna bok, då det gäller Marias egna familj och det är rätt mycket i fokus i denna bok.

Däremot gillade jag berättelsen rätt bra då det var inte bara en deckare utan innehöll lite historik angående Polhem och handlingen blir lite jordens undergångsaktig ett tag. Plus att det och en annan handling från boken var rätt aktuell i nyhetsrapporteringen (vår riktiga) den veckan, så boken kändes riktigt aktuell för mig.

Så efter att ha läst denna är jag ändå rätt nyfiken på nästa del om Maria Wern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar