onsdag 3 mars 2021

Trettiotre tänder av Colin Cotterill

 

Dr Siri Paiboun, en av de sista läkarna som finns kvar i Laos efter kommunisternas övertagande, har utsetts till statscoroner. Han har ingen utbildning för arbetet, men denne självständige sjuttiotvååring har en enastående merit: nyfikenhet. Det gör honom ingenting att han utsätter sig för partihierarkins vrede när han reder ut mystiska mord, för han har de dödas andar på sin sida.

Dr Siri är en upptagen man som äter middag med den avsatte kungen, går på shamankonferens och räddas av en elefants ande. Samtidigt börjar illa tilltygade lik att hopa sig hemma i högkvarteret i Vientiane. Kan det vara den försvunna björnen från cirkusen, eller är det en vartiger? Dr Siris trogna assistent syster Dtui snokar omkring, men andarna vakar inte över henne som de gör över hennes chef ... Och vad är det egentligen för en varelse som har trettiotre tänder?

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Bokus.

Denna bok valde jag och Evelina att läsa då vi har ett stort projekt där vi försöker hitta böcker att läsa från varje land i världen, sen finns det väl lite begränsningar, vi kan ju bara läsa böcker översätta till svenska eller engelska. Först försöker vi hitta en inhemsk författare men om inte det går, som i detta fall, en bok som utspelar sig i landet.

Författaren är engelsk men har bott länge i Thailand och även haft kontakter med Laos, och vet väl rätt bra vad han skriver om Laos. 

Dock är inte boken direkt sammanhängande så vi har svårt att hänga med i vad som händer, men jag ska ändå säga att jag tyckte det verkade vara en bra handling, som kanske hade kunnat presenteras bättre och därmed hade jag säkert gillat boken bättre.

1 kommentar:

  1. Har läst de tre först böckerna i serien och föll handlöst för dem!

    SvaraRadera