torsdag 7 april 2022

Hett i hyllan vecka 14 / 2022

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna veckas Hett i hyllan är en överraskning som jag fick som recensionsexemplar hösten 2020 som jag ännu inte har läst, även om den verkar intressant och skulle kunna passa min smak om jag bara läste den. Sen ska jag säga att jag även gillar detta omslag, ser så fint ut på något sätt...

Allis kan inte glömma det flämtande ljudet av hur hans lungor töms på luft. Så fort hon blundar på kvällen ser hon hans kropp, inklämd under bilens rostiga underrede på verkstaden i Kiruna. Hon hör det ödesdigra ljudet från domkraften innan allt faller: Det förvridna ansiktet. Blodet som droppar när ambulanspersonalen bär ut honom.
I ett försök att komma undan det plågsamma minnet tar Allis sin tillflykt till en ensligt belägen stuga i de norrländska fjällen, där hon ser fram emot att få vara ensam och återhämta sig. Men det finns en annan stuga i trakten. Där bor Jonas, som försöker läka såren efter sitt spruckna förhållande. Och samtidigt har en man vid namn Raumo lämnat Helsingfors för att fjällvandra i Sverige.
När dessa tre livsöden stegvis vävs ihop och fjällsommaren går mot sitt slut befinner sig Allis i en långt farligare situation än hon någonsin kunnat föreställa sig.  

Den första frosten är Anna Kurus debutroman. En andlöst spännande psykologisk thriller och den första boken i Kiruna-trilogin.

ANNA KURU, infödd Kiruna-bo, är en svensk författare som bland annat nominerats till Årets Radionovell 2018. Den första frosten är hennes debutroman, en andlöst spännande psykologisk thriller och den första boken i Kiruna-trilogin.

2 kommentarer: