onsdag 6 april 2022

Rick av Alex Gino

 

Rick är inte en sådan som säger ifrån. Inte när hans pappa skojar med honom om snygga tjejer, och inte när hans bästa vän beter sig som en mobbare. Rick har inte funderat så mycket på vem han själv är, för alla andra verkar redan veta det.

Men nu börjar han sexan, och nya vägar öppnas. En leder till skolans regnbågsförening, där han lär känna en rad nya personer. Och en som inte är så ny. Melissa, som gick i Ricks gamla klass. Men som då kallades George. Långsamt förstår Rick att han inte längre vill fortsätta som tidigare, och att han behöver bryta med en gammal vän, och kanske få några nya ...

Bokomslag och beskrivning av boken hämtad från Adlibris.

För några år sen läste jag boken George som handlar om Melissa som är med i denna bok, boken följer en annan ung människa så det är inte en uppföljande bok på det sättet, men det är kul att få se hur det gick för Melissa (George).

Jag gillar ämnet som boken tar upp, och jag tycker att det är bra att det finns dessa böcker även för barn, så att det får lära sig att alla inte är stöpta i samma form och även andra och det är inte bara de som har dessa tankar och känslor om att inte känna att man kanske inte är som alla andra och inte passar in. Och då inte bara inom det sexuella/romantiska planet.

Sen att jag beslutade mig för att läsa denna bok under mars månad var ju för Middle grade March sen även om det är en bok som riktar sig till barn kan jag verkligen rekommendera den till den som vill lära sig mera om hur barn känner och upplever saker som tillhör svårigheten att växa upp och då speciellt det med som rör den romantiska/sexuella biten, då jag ser den som en av två böcker jag högsta betyg i Mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar