fredag 9 juni 2023

Nick och Charlie av Alice Oseman

 

Kärleken växer på avstånd - eller? Nick och Charlie är det perfekta paret, som alltid finns där för varandra. Men när Nick tar studenten och ska flytta till en annan stad för att börja på universitetet sätts deras relation på prov.

Många undrar om de kommer att fortsätta vara tillsammans, vilket egentligen är en idiotisk fråga. I alla fall är det så Nick och Charlie känner i början. Men Charlie har ett år kvar på gymnasiet och hans oro över att bli lämnad ensam gör att han sluter sig inom sig själv. Nick vet inte hur han ska tolka Charlies känslor och i takt med att flytten närmar sig blir problemen allt större. Kommer deras förhållande att klara utmaningen?

Nick och Charlie är huvudpersonerna från Alice Osemans tecknade serie Heartstopper, som också har blivit tvserie på Netfllix. När den här berättelsen utspelar sig har de varit ihop i två år.

Bokomslag och beskrivning av bokens handling hämtad från Adlibris.

Efter både läst serie-romanerna och sett TV-serien, Heartstopper, om dessa två killar vill jag ju läsa allt som handlar om dem och få höra hur det är med dem.  Det är det sötaste litterära kärleksparet jag har lärt känna och jag gillar även andra karaktärer som finns i berättelsen. Sen tycker jag det är bra att det visar att det finns psykiska problem som även de ställer till vissa problem för dem, men ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar