torsdag 28 december 2017

Caraval av Stephanie Garber

Scarlett Dragna har aldrig lämnat den lilla ön Trisda där hon bor tillsammans med sin syster Tella och deras grymma far. På håll har hon beundrat och fascinerats av Caraval – det årliga uppträdandet där åskådarna deltar i ett dödligt spel för att lista ut vad som är verkligt och vad som är fantasi. 

När inbjudan äntligen kommer tar Tella hjälp av en sjöman för att lura med Scarlett till spelet. Men så fort de stiger i land kidnappas Tella av Caravals direktör Legend. Scarlett har fått lära sig att allt som sker under Caraval är på låtsas men snart är hon indragen i ett högst verkligt spel på liv och död. Och oavsett om allt som händer bara är en fantasi måste hon hitta sin syster innan spelet är över och Tella försvinner för alltid. 

Bokomslag och beskrivning från B Wahlströms bokförlag plus att jag tackar så mycket för förhandsläsningsexemplaret jag fick.

Första gången jag hörde talas om denna bok så blev jag intresserad av att läsa den, och sen så läste och hörde jag flera som hade läst den och inte gillade den. Men jag är glad att jag såg till att få läsa denna för den är en favorit från detta år, den fångade mig från första sidan och höll spänningen hela vägen igenom. Jag kan se influenser från Morgensterns Nightcircus när jag läser den, de har samma magiska vibbar och att man inte riktigt förstår vad som händer när man läser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar