torsdag 26 december 2019

Hett i hyllan vecka 52 / 2019

Monika skriver så här om Hett i hyllan.

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna bok vann jag i en utlottning som Robert höll i och tyckte den lät intressant men inte har jag läst den  ännu och inte Roberts första bok heller det börjar bli dags.

Synd (inbunden)Det är sent 1800-tal. I den värmländska socknen Frykeboda hittas klockaren, tillika poststationsföreståndaren, mördad. Någon har uppenbarligen brutit mot femte budordet: Du skall icke dräpa. Men det visar sig att det finns fler synder att bekänna.
Detta är den efterlängtade uppföljaren till Robert Warholms debutroman Skam. På nytt får vi följa länsmannen Nathanael Efraimsson och fjärdingsmannen Alfred Karlsson i deras arbete med att försöka få tag i gärningsmannen.
Även denna gång bygger historien på ett autentiskt svenskt rättsfall, men platser och personer är ändrade och upplösningen blir en annan.

5 kommentarer:

 1. Den har jag läst och tyckte den var bra.

  SvaraRadera
 2. Har inte heller läst Roberts böcker men är så klart sugen att göra det.

  SvaraRadera
 3. Jag har också en massa gamla bokvinster bland mina hyllvärmare. Jag har faktiskt i princip slutat att vara med i boktävlingar för att inte få fler!

  SvaraRadera
 4. Jag gör lite som Bokdivisionen. Det ska vara en väldigt speciell bok om jag vara med en i en tävling nu.

  SvaraRadera