söndag 15 december 2019

Snösystern av Maria Lunde

Snösystern (e-bok)


Storslagen högläsning för hela familjen. Julian tycker att julen är det bästa som finns, och dessutom fyller han år på julafton! Men i år är ingenting som vanligt. Julian och hans familj bär på en stor sorg efter storasyster Juni, och Julians föräldrar verkar helt ha glömt bort att det snart är jul.
Men så träffar Julian Hedvig, som är full av konstiga ord och som förstår precis hur viktig julen är, och de blir snart vänner. Fast visst är det något som inte stämmer? Varför är Hedvig alltid ensam hemma? Vem är den mystiske mannen som smyger runt i hennes trädgård, och varför verkar det vara helt omöjligt att lära henne simma? Maja Lunde har skrivit en stämningsfull och spännande berättelse om jullängtan och hopp i bästa HC Andersen-anda, med magiska bilder av Lisa Aisato.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Nu när det är december och alla former av adventskalendrar dyker upp, så finns även Snöstystern av Maria Lunde som är en barnbok för 6-9 åringar som det står i beskrivningen, att läsa ett kapitel per dag fram till jul under december månad.
Jag lånade den för jag hade hört att den var gullig och mysig. Jag läste inte ett kapitel per dag utan fick läsa lite längre stycken åt gången, så jag har redan läst ut den och även om jag är vuxen kan jag säga att denna bilderbok sätter djupa spår i mig. Lider med Julian och hans familj som har förlorat Juni och jag kan riktigt ta på deras sorg och saknad. Tårarna dyker upp, och jag rekomenderar boken för både barn och vuxna, om man vill läsa om en varm berättelse om både vänskap och kärleken till familjen.

1 kommentar: