lördag 7 december 2019

Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout


Mitt namn är Lucy Barton (e-bok)Mitt namn är Lucy Barton är en känslig och osentimental skildring av den komplicerade kärleken mellan mor och dotter. Den kritikerrosade romanen har legat etta på New York Times bästsäljarlista och har nominerats till The Man Booker Prize 2016.Lucy Barton återhämtar sig långsamt från vad som borde ha varit en enkel operation. När hennes mamma, som hon inte har talat med på många år, kommer på besök verkar det som om deras trevande samtal om människor från förr skulle kunna få dem att hitta tillbaka till varandra. Men strax under ytan finns all spänning och frustration som genomsyrat deras relation. Och som tagit sig uttryck i Lucys flykt från den trasiga familjen, hennes önskan att bli författare, äktenskapet och kärleken till de två döttrarna.

Den hyllade författaren Elizabeth Strout, mest känd för sin Pulitzerprisbelönade roman Olive Kitteridge, har en sällsynt förmåga att teckna mänskliga relationer som berör på djupet. Mitt namn är Lucy Barton är inte bara ett oförglömligt porträtt av en kvinna, utan också en berättelse om klass, flykt och trasiga familjer.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Om man läser beskrivningen om boken plus har läst och hört många recensioner som säger så skulle jag tro att detta var en bok som jag skulle kunna ge högsta betyg, men det blir bara något mittemellan, varken dålig eller bra bok. Fast det är intressant att läsa om Lucys tankar och funderingar i samband med hon skriver sin bok om sitt liv och när hon ligger i sjukhussängen och har sin mor nära men ändå inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar