tisdag 31 december 2019

Läsplaner för 2020Förra året 2019, hade jag stora planer för hur jag skulle läsa, men det blev ju inte som jag hade tänkt men jag gillade tanken på hur de planerna såg ut och jag tror jag kommer att försöka ha samma planer för i år, med lite nya tillägg eller ändringar på dem. Och som vanligt ser det ut som hur mycket som helst, men planerna är att : att varje månad försöka läsa en klassiker, ett rec ex, en hett i hyllan bok , en ljudbok och en bok ur en påbörjad bok-serie jag läser.


 • Precis som de senaste åren tänkte jag att jag kommer sätta ett Goodreadsmål, och i år går vi tillbaka till 150 böcker, även om jag de senaste åren har läst  ca 150-173 böcker/år.
 • Sen bloggvis så kommer jag att fortsätta som jag gör nu inte ändra på något speciellt förutom att försöka få skrivit recensioner lite närmare på när jag har läst boken så att det inte blir ett överflöd av recensioner i december.
 • Sen måste jag bara få fortsätta läsa böcker tillsammans med Evelina, det ät så kul att diskutera böckerna medans man läser dem och vi har även så lika känsla och tankar för böckerna. Jag skulle säga att jag verkligen har hittat min själsfrände gällande boksmak ( plus TV-serier).
 • Jag är även med i flera booktubers Goodreads book Clubs, och jag vill försöka läsa dessa böcker även under året ( även om det har varit så att jag har valt de jag har känt mig mest intresserade av) i den mån det kommer att fungera. För det är så inspirerande och kul att läsa och diskutera med andra om böckerna.
 • Mias bokhörma tänker hålla i Kaosutmaningen 2020 och om den blir av tänker jag försöka vara med även detta år.
 • Läsa klassiker vill jag fortsätta med hittade en Booktuber Lucy the reader som ska ha en #Classicscommunity reading Challenge, så den räknar jag med att delta i och försöka läsa minst en klassiker per månad.
 • Sen har jag en hel del hyllvärmare ( ägt längre än ett års tid) plus andra egna böcker som jag aldrig kommer till för jag är en stor biblioteksbokslånare. Så jag vill under året försöka läsa mer av dessa. (1 per månad) Tänkte att det skulle kunna bli lite extra push på mig om jag försökte delta i Mias bokhörnas Read old books utmaning. Dessa böcker går under namnet Hett i hyllan, för jag har publicerat dem i den inläggsserie som Bokföring enligt Monika har, de böcker jag har publicerat i den finns här samlade under den här filen.
 • Likadant med rec ex som jag har fått ( en hel del av dem är sådana jag inte bett om) som aldrig blir lästa och bara samlas på hög. De vill jag försöka läsa i år och minst en per månad.
 • Sen är jag ju en stor biblioteksbokslånare och har hur många som helst hemlånade och hinner aldrig läsa klart alla innan det är dags att lämna tillbaka dem. Så jag skulle behöva försöka minska den där olästa delen av alla böcker som jag måste ner till biblioteket och låna om och sen dra hem igen. Nu har jag ca 35-30 böcker som är hemlånade olästa ( där jag har jag dock lyckats minska ner det lite för förra året hade jag 52 böcker lånade).
 • Jag är ju helt omöjlig på att avsluta serier jag håller på att läsa, flera är så länge sedan jag läste någon del ur så jag inte minns vad som hänt, så det bör jag verkligen ta tag i och försöka få avslutat några detta år. Kanske en sak att försöka med att få läst en bok ur en serie per månad?
 • Sen kommer jag väl medverka i några readathons under året ( behöver kanske hålla ner på antalet). Nu i början av året tänkte jag se om jag skulle vara med i en readalong av Hobbiten och Sagan om ringen trilogin, här finns mer info om den readathonen. 
 • Har Storytel och har upptäckt att jag har en hel del böcker i min bokhylla där som jag verkligen ville få lyssnat på/läst så jag tänkte försöka även lyssna mer på ljudböcker än vad jag har gjort det senaste, det är något som går i omgångar att lyssna på ljudböcker. 


1 kommentar:

 1. Låter som bra mål! Har också som mål att läsa en klassiker varje månad bland annat och såklart fortsätta läsa böcker tillsammans med dig. Serier är jag också dålig att avsluta, men i år har det gått förvånansvärt bra. Ett mål som skiljer sig är nog det om Readathons - jag skulle vilja delta i fler :)

  SvaraRadera