torsdag 12 januari 2023

Hett i hyllan vecka 2 / 2023

 

Så här skriver Monika om Hett i hyllan:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Förra året i juli dök denna bok upp i brevlådan som en överraskning, ett recensions exemplar som jag inte bett om, som jag ännu inte har läst...jag behöver bara läsa första delen först...
Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.
Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.
Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.
I svensk översättning av Svante Skoglund.


3 kommentarer:

  1. Är den dansk? Låter inte riktigt som min tekopp dessvärre. :)

    SvaraRadera
  2. Den har jag läst, jag gillade den, men första delen är mycket bättre.

    SvaraRadera
  3. Läser gärna danska böcker, men av just deckare har jag bara läst en.

    SvaraRadera