tisdag 18 juli 2017

Alla kan se dig av Anna Jansson

En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.

Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.

När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."

I sin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?
Bild och text från bokus sida.

Trodde först att jag inte hade läst denna men det visade sig bli en omläsning. Men den var lika bra, även när jag börjar minnas vad som händer och ska hända när jag har läst några sidor in i boken, andra gången så det medförde att jag läste hela boken igen.
Jag gillar Annas sätt att skriva och hennes deckarhistorier, det blir nästan som jag vill läsa hela tiden och inte lägga ifrån mig boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar