onsdag 12 juli 2017

Trippelmordet i Uddevalla av Bodström & Lampers

Den 7 mars 2015 hittas tre döda personer på en gata i Uddevalla. Samtliga är skjutna på nära håll. Polisen upptäcker snabbt att två av offren har kopplingar till ett kriminellt gäng och de behöver inte leta länge för att hitta några personer som träffade offren vid den tid då morden begicks. Men samtidigt verkar det otroligt att det skulle vara deras egna barndomsvänner som är gärningsmännen.

Trippelmordet i Uddevalla är en berättelse om gängkriminalitet och om hur vänskapsband hamnar helt i skymundan när narkotika, svarta pengar och vapen kommer in i bilden. Och hur priset för blotta misstanken om svek kan vara döden.

Det är också en skildring av en komplicerad polisutredning där det i slutänden blir oerhört svårt att avgöra vem som egentligen gjort vad, om två rättegångar med helt motsatta utfall och om en rättsprocess som fortfarande inte är helt avslutad.
Bild och text från Bokus sida.

Ännu en bok om en mordhistoria som har fascinerat mig innan, Uddevalla ligger bara en halvtimmes bilresa från där jag bor, och jag har varit i Uddevalla flera gånger och speciellt på sjukhuset, som inte ligger långt från var detta hände. Och jag minns tankarna när de skedde.
Historien fångar mig i vissa hänseenden men i andra så läser jag bara för att jag vill avsluta boken och få läsa något "roligare". Sen är det ändå intressant att få läsa om ett sant brott och inte bara fiction, och Bodström & Lampers förklarar ju även hur utredning och rättegångprocessen fungerar och det gör att det blir lite även som en faktabok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar