söndag 30 juli 2017

Kraften (Korpringarna 3) av Siri Pettersen

Spektakulär avslutning på kritikerrosad trilogi!

Alla i Ginnungad visste vem hon var, eftersom hon till synes var själva symbolen för allt de hatade. Hon var Dreyris stora hopp. Beviset på att de alltid skulle styra enväldigt.

Dreysil, det första landet, är en kall värld där svaghet föraktas. Det är också en del av Hirkas arv, hennes fars hemland, dit hon har återvänt för att rädda Ymslanden och Rime. Men de likföddas törst efter Kraften är enorm och Hirka inser att krigen som hon vill stoppa är oundvikliga.

Kraften är tredje och avslutande delen i serien Korpringarna, en storslagen fantasyberättelse om makt, hat, högmod - och brinnande kärlek. 
Bild och text från Bokus.

Korpringarna trilogin har verkligen varit bra fantasy. Lite olika vinklingar som inte finns i andra fantasy böcker har det funnits som jag verkligen har gillat. Dhampirer (form av vampyrer) som är näst intill odödliga och troll. Baserad både på nordisk mytologi och annan europeisk mytologi. 
Kommer att sakna Hirka nu när den är slut men det kanske kommer fortsättningar ( jag kände att man fick lite känsla av det i slutet att det kanske skulle kunna bli det ). Denna trilogi kan jag mycket väl kalla läsvärd så om du inte har läst den så gör ett försök till det.

1 kommentar:

  1. Tyckte denna serie var riktigt bra och jag är väldigt imponerad av Siri Pettersen.

    SvaraRadera