lördag 29 juli 2017

Midnattskronan av Sarah J Maas


En lönnmördares lojaliteter är alltid ställda under tvivel. Men ­hennes hjärta vacklar aldrig.

Artonåriga Celaena Sardothien är skarp, modig och vacker. En fulländad förförerska och den bästa lönnmördare hennes värld någonsin skådat. Men även om hon vunnit kungens lönnmördartävling och därmed blivit hans kämpe, har hon varken friheten att fatta sina egna beslut eller att följa sitt hjärta.
Endoviers hemska saltgruvor, där hon hölls som slavarbetare före tävlingen, var ingenting för henne jämfört med hur det är att leva bunden till sin värsta fiende – en kung vars styre är så ondskefullt att det tycks omöjligt att utmana. Celaena ställs inför hopplösa val. Ska hon utföra kallblodiga mord för mannen hon hatar? Eller riskera att skicka dem hon älskar i döden?
Hon måste välja vad hon ska slåss för: sin överlevnad, sin kärlek eller rikets framtid. För en lönnmördare kan inte få allt. Och om hon ändå försöker riskerar hon att gå under.
Midnattskronan är andra delen i Glastronen-serien.
Text och bild hämtad från Modernistas hemsida. Jag får även tacka dem för detta recensions exemplar.

Efter att ha läst första delen Glastronen för ca ett år sen så har jag längtat efter att få läsa fortsättningen. Och den längtan är nu över och nu när jag har läst denna så kommer jag ännu mera att längta efter del tre i denna serie. För vad bra den var och jag gillar verkligen denna berättelse som Maas har skapat.
Kan tyvärr inte skiva så mycket mer för det är ju andra delen i en serie, för jag vill ju inte spoila någon. Gillar den också för att den inte är så mycket inriktad på kärlek (även om det finns) utan att den skildrar mycket mera vänskap mellan karaktärerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar