torsdag 13 juli 2017

Vår hund Oogy. Det är insidan som räknas av Larry Levin

Det var något med Oogy som gjorde honom speciell. Kanske var det att han saknade ett öra, kanske hans asymmetriska ansikte eller hans ivriga, energiska sätt att komma oss till mötes.

Vad det än var, lyckades han övertyga Larry Levin och hans två söner, Dan och Noah, att adoptera honom och ta med honom hem samma dag. En olycksalig, ful valp som hade använts som "bait dog" för träning av kamphundar, men mirakulöst överlevt efter att polisen hittat honom blodig och sönderbiten. Vanligtvis avlivar man hundar som denna, men av någon anledning opererades istället valpen och kunde så småningom få ett nytt liv hos familjen Levin. Namnet valpen fick var Oogy - en kärleksfull uttalsvariant av ordet "ugly" - ful.

Text och bild från bokus.

Detta var en sådan där bok jag älskar att läsa, när det handlar om skildringar om djur. Jag älskade sättet som Larry berättar om Oogys historia och hur han blir en älskad hund i familjen. Oogy är väl värd kärleken och få leva ett liv utan att vara rädd, han har den rätta "personligheten" att vara just en älskad familjehund. Larry beskriver även resten av familjen fint och jag skulle verkligen vilja läsa mer om han, Oogy och hans familj.

1 kommentar:

  1. Längtar tills jag kommer till den boken bland mina olästa.

    SvaraRadera