fredag 28 juli 2017

Nidstången (Pax 1) av Åsa Larsson & Ingela Korsell

I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan.
Bild och text från Bokus sida.

Denna barnbokserie har jag läst mycket gott om på bokbloggarna som jag läser, så när jag såg den på bokrean förra året så köpte jag den för att testa och se vad jag tyckte om den. Och det dröjde tills nu innan jag läste den. Den är bra i den kategorin för 9-12 åringar som det riktar sig till. Jag tycker att de har skrivit en bra handling. Men något som jag reagerar på är att bröderna känns äldre än vad de är. För jag har ändå tre egna söner att jämföra med som alla är äldre än vad Alrik och Viggo är.

1 kommentar: