lördag 15 juli 2017

Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant

Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida.Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.
Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.
Text och bild från Adlibris.

Jag som var så besviken efter Sofies nya bok Bakom din rygg, blev igen helt fast i hennes sätt att hålla spänningen uppe, har alltid gillat hennes deckare och detta är nog den bästa av dem alla. Jag tror att anledningen är att det blir så spännande är att den starka poliskvinnan Emma är helt hjälplös här efter olyckan (eller mordförsöket) då hon inte kan göra någonting utan bara ligga i sjuksängen och försöka få sin familj och sin partner att försöka hjälpa henne att ta reda på sanningen.
Och vilken cliffhanger, har inte varit med om tidigare att jag nästan inte kunde låta bli att få tag på efterföljande bok med en gång och ville redan ha läst den för att få reda på vad som hände. Så hela boken igenom och tiden efteråt innan jag fick läst fortsättningen höll mig i sitt grepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar