torsdag 20 juli 2017

Hett i hyllan vecka 29

Monika skriver på sin blogg så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Veckans hett i hyllan är ett recensionsexemplar som har blivit stående i hyllan ca ett år tillsammans med några andra recensionsexemplar, som är min skämsbokhörna. (Och det är inte för jag inte vill läsa den som jag inte har gjort det, för handlingen som beskrivs är verkligen en sådan handling jag gillar och jag gillade ju författarens Gone girl). Jag skulle verkligen ta tag i det där och läsa dem nu. Men kanske i alla fall skulle börja med....
På sin chefs begäran beger sig Chicagojournalisten Camille Preaker till sin hemstad Wind Gap i Missouri för att rapportera om fallet Natalie Wood, en tioårig flicka som är spårlöst försvunnen. Året innan kidnappades nioåriga Ann Nash under liknande omständigheter och hittades kort därefter mördad.
Camille har inte satt sin fot i hemstaden på åtta år och bävar inför att återse sin mor Adora. Relationen har alltid varit ansträngd och Camille inser snart att ingenting har förän drats; Adora håller henne på avstånd så som hon alltid gjort, samtidigt som hon verkar närmast besatt av att ta hand om Camilles tretton åriga halvsyster Amma, en bedårande men också manipulativ flicka som på ett märkligt sätt håller hela den lilla staden i sitt grepp.
Camille börjar intervjua de försvunna flickornas anhöriga, men i takt med att pusselbitarna faller på plats tycks sökandet efter sanningen på ett oroväckande sätt leda henne tillbaka till den egna familjen, till ett sårigt förflutet som nu till slut hunnit ikapp henne.

4 kommentarer:

 1. Den är jättebra! Läs den :D

  SvaraRadera
 2. Den fanns oläst i min bokhylla också men för ett tag sen så läste jag den till slut. Och den är hittills den av Gillian Flynns böcker jag gillat bäst.

  SvaraRadera
 3. För att inte spä på dina förväntningar för mycket så kommer jag och säger att den hittills är den bok av Flynn som jag gillar minst :)

  SvaraRadera
 4. 2 mot 1 undrar hur jag kommer att ställa mig när jag väl har läst den. ;)

  SvaraRadera