onsdag 30 maj 2018

Miraklet av Emma Donoghue

Anna är elva år och bor med sin djupt troende familj på den irländska landsbygden. Trots att hon helt slutade äta för fyra månader sedan verkar hon vara vid god hälsa. Hennes familj tror att hon är utvald av gud, och att hon kan komma att bli Irlands första helgon på över 500 år.Fallet väcker stor uppmärksamhet i hela landet och journalister och turister flockas kring stugan där hon bor. Dit kommer också sjuksköterskan Lib som ska vaka över Anna för att se till att det inte är något fult trick. De två utvecklar ett slags vänskap och Lib blir alltmer orolig.Anna får verkligen ingen mat i alla fall inte vad Lib kan se men med tiden börjar hon uppvisa diffusa och skrämmande symptom
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Efter att läst Room och gillat den så ville jag ju läsa denna speciellt som flera sa att även denna var bra.
Jag måste bara läsa mer och mer av denna författare nu efter att ha läst två fullpoängare av henne, och de är ju helt två olika romaner också, så det är verkligen spännande att se vad hon kommer att hitta på härnäst. 
Denna är den där hemska men ändå mysiga bok att läsa, jag gillar den irländska landsbygden den ger den rysliga känslan i boken, förutom familjen. Sen hatar jag när tron ska få sådana hemska uttryck den får i denna bok, kan dock inte gå in på några detaljer för då förstör jag boken för andra. Och att andra ska läsa den det hoppas jag de gör för de får en sådan mångbottnad bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar