torsdag 17 maj 2018

Hett i hyllan vecka 20/2018


Monika skriver så här om Hett i hyllan

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har ännu ett överraskningsrecensionsexemplar som dök upp våren 2016 som jag ännu inte har läst även om det var en bok som intresserade mig. Och intresserade mig är ju att jag har sett TV serien  I mördarens spår och gillat den plus att jag har läst någon bok av Lynda La Plante tidigare. Men någon gång ska det väl ske... precis som med alla andra böcker jag har och vill läsa. Så många böcker så lite tid.

I Tennison skildrar Lynda La Plante författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] - än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.
Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.
Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).
Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie - med manus av Lynda La Plante själv - och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.

LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk romanförfattare och manusförfattare. Hon tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writer s Award för TV-serien Prime Suspect. Serien vann även en Emmy Award.

4 kommentarer:

 1. Den är jag jättesugen på.

  SvaraRadera
 2. Den står faktiskt oläst även hos mig. Konstigt nog.

  SvaraRadera
 3. Den här har jag läst, och jag blev lite besviken...

  SvaraRadera
 4. Jag har läst någon La Plante för många år sedan. Den var så där om jag minns rätt.

  SvaraRadera