onsdag 16 maj 2018

Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde

RET ÄR 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteraturen på blodigt allvar: gatutrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Thursday next är specialagent vid Litteraturroteln i London. När superskurken Acheron HAdes stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad i utredningen. Plötsligt upptäcker man att Mr Qaverly i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad!
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Detta är en omläsning, och jag valde att läsa om den efter det att jag hörde att det är en hel serie och efter tidigare läsningen av denna och nästkommande bok tyckte om vad jag läste vill jag ju läsa fler av dessa böcker, men då det var så längesedan jag läste den sist ( skulle tro tio år eller nåt sånt) kände jag för att jag måste nog läsa om den. 
Och det ångrar jag inte, jag fastnar lika mycket för Torsdag Nesta och de andra karaktärerna i den här boken nu som då, det är även en härlig blandning av ja vad då.... fantasy,  känd litteratur och sci-fi! Tänker definitivt fortsätta läsa dem även om jag blir tvungen att gå över till att läsa dem på engelska efter bok två.

1 kommentar:

  1. Den här står oläst i hyllan. Vill verkligen läsa den!

    SvaraRadera