fredag 11 maj 2018

Helgfrågan vecka 19/2018


I veckans helgfråga fundera Mia över:
Vilken är din roligaste bok?
Jag läser inte ofta inte böcker som är specifika till att vara roliga, men jag skulle vilja läsa, tex Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman - Sundberg, för den tycker jag verkar vara en rolig bok. Sen gillar jag när en författare slänger in något lite rolig kommentar eller handling då och då så man skrattar till eller drar på smilbanden.
Sen kan jag väl rekommendera någon bok av Arto Passilinna, om man vill läsa någon bok som jag i alla fall har tyckt varit roliga,  jag har läst Snablar!  och Hoppsan jag är död,
Bonusfråga: Vad ska du hitta på denna långhelg?
Jaja, börjar väl med att berätta vad som var tänkt, maken var bara ledig på torsdagen och jobbade fredagen, så jag tänkte bara ta det lugnt tillsammans med barnen och läsa och handla så vi kunde äta gott nu i kväll.
Men min morgon började med att jag fick ont i magen och blev helt kallsvettig. Vid tolvtiden stod jag inte ut längre utan ringde efter en ambulans, även om jag grät medans de var här så tog de mig inte med men rekommendera att jag skulle ta taxi till akuten. Det var bara att göra det och kom dit till 13, och blev sittande ca en timme i första väntsalen innan jag fick träffa en sköterska, sen efter prover och så fick jag sitta i ett annat väntrum och vänta på att få träffa en läkare. Det fick jag göra vid halv fem ungefär, som tur var så hade smärtan lättat lite och var inte ihållande utan lite lättare men molande så det kändes inte bra i alla fall. Det visa sig att jag hade en njursten, så jag fick i alla fall smärtlindring utskriven innan jag fick åka hem, med ett återbesök om 14 dagar för att se om stenen försvunnit annars ska den sprängas med ultraljud. Nu är jag hemma och känner mig lite bättre när jag har smärtlindring i kroppen. 

Nu hoppas jag på att det kommer att vara lugnare i helgen, vi ska äta tacos i morgon och grilla på söndag så det blir ju en trevlig helg tillsammans här hemma med make och söner. Jag hoppas att jag kommer kunna ta det lugnt och inte ha för ont och få tid till att sitta och läsa en hel del av de där böckerna som ligger här halvlästa, och de biblioteksböcker som ska lämnas tillbaka i slutet av nästa vecka och är recenserade av fler efter mig.Skulle kanske behöva en rolig bok att läsa så jag kan få skratta lite i eländet.

Jaha detta blev ett långt svar på bonusfrågan. Hoppas bara att alla andra kommer få trevligare helger än jag har fått./haft

5 kommentarer:

 1. Ojoj vilken dag! Krya på dig, och hoppas verkligen resten av helgen blir bättre!

  SvaraRadera
 2. Oj, njursten är inte roligt att ha. Det har jag själv haft och det nästan knockade mig. Den passerade på egen hand i alla fall. Jag har läst Catharina Ingelman Sundbergs böcker och tycker de är lite roliga på sitt sätt.

  SvaraRadera
 3. Visst är det så att briljant och passande humor kan förekomma där man kanske inte alltid ens förväntar sig det, sånt uppskattas.

  SvaraRadera
 4. Har Ingelman Sundbergs pensionärsserie hemma men har inte läst dem ännu. Men av henne har jag tänkt läsa vikingaserien först.

  SvaraRadera
 5. Krya på dig, fattar inte varför ambulansen inte tog in dig.

  SvaraRadera