måndag 28 maj 2018

De sju systrarna av Lucinda Riley

Maia DAplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung. 

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque, planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt. 

De sju systrarna är den första boken i en unik, förtrollande serie om sju böcker baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation, och Lucinda Riley visar sin talang för historieberättande som aldrig förut. Rättigheterna till en tv-serie har köpts.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Visste inte riktigt vad denna skulle vara innan jag började läsa den, visste bara att många av de bokbloggar jag hade stort förtroende för gällande böcker hade tyckt om den.
Och tyckte om den det gjorde även jag nu när jag har läst den, en fullpoängare och jag kommer att läsa de andra delarna som kommer att fortsätta att berätta historierna och resten av systrarna. 

Jag brukar inte läsa så många böcker inom genren historiska romaner, men när jag gör det brukar jag oftast gilla det jag läser. Så det skulle nog vara god idé att testa flera i den genren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar