måndag 7 maj 2018

Här kommer natten av Charlotte Aquilonius

Milla har på ovanliga vägar kommit över en stor våning på en av Södermalms bästa adresser. Bakom sig har hon ett kraschat förhållande och framför sig en karriär som läkare på sjukhusets hematologimottagning. När vintermörkret sänker sig börjar hon ifrågasätta meningen med allt. Samma sak drabbar tvillingsystern Laura som arbetar som servitris på konceptkrogen Hunger & Törst. Har det någonting med deras 26-årsdag att göra? Med att deras hemlighetsfulla mamma vägrar att prata om det förflutna? Eller med den noga plomberade kista som är på väg norrut från Paris? 
Här kommer natten är ett skräckromantiskt äventyr från ett Stockholm i frostnupen kråsblus, en samtidshistoria som trotsar tiden, om möjlighet och verklighet, om girighet, kärlek, längtan och svek. En roman för alla vuxna i slukaråldern. 
Bokomslag och beskrivning hämtad från Modernistas hemsida. 
Jag får härmed även tacka förlaget för recensionsexemplaret jag fick.

Hmm en bok för vuxna i slukaråldern, jaha, håller inte riktigt med. Jag tycker det går trögt att läsa för att det är så många karaktärer och hålla reda på och hur de hänger ihop etc och sen gör inte den okronologiska ordningen det lättare precis. Men på något sätt får det mig ändå att gilla det jag läser och vilja läsa för att se vad som ska hända med tvillingsystrarna . Ger den betyg  3 av 5.
Sen får jag säga att omslaget på något sätt intresserar mig, lite stilmässigt och framkallar ändå känslan i boken.
Något annat som jag reagerade på, tyckte var kul är att jag känner igen fallet från 1932 som nämns, det är en karaktär som kan härröra till en händelse som sker då. Just om detta fall går att höra på i podden Svenska mordhistorier, avsnitt 78 Vampyrmordet 1932.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar