söndag 12 maj 2019

Broder Jakob av Emelie Schepp

Broder JakobFemte delen om åklagare Jana Berzelius utkommer i mars 2019.

Emelie Schepp, Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018, är tillbaka med en ny kriminalroman om åklagare Jana Berzelius.

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña.

Broder Jakob är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Det är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt i över en miljon exemplar och blivit en stor internationell succé.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Emelie Schepps böcker har jag läst alla rätt nära utgivningsdatum fast denna var nog närmast, en av de där tre som jag alla fick från biblioteket och hade bara två veckor på mig att läsa tre böcker.
Jag gillar som vanligt Schepps sätt att skriva och få fram historien, även om jag kanske inte gillar alla karaktärer osv i dem. Sen tror jag att jag har läst så mycket deckare och thrillers så min hjärna är inställd på vad som har hänt så det blir inte en helt oväntad lösning vem mördaren är.
Däremot får jag en intressant cliff-hanger inför nästa bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar