onsdag 29 maj 2019

Gudarna vaknar av Sylvain Neuvel

Gudarna vaknarNyskapande thrillerserie som ­trollbinder läsare över hela världen
Som barn är Rose med om en omskakande upplevelse när marken under henne plötsligt rämnar under en cykeltur. När hon vaknar till sans ligger hon djupt nere i ett hål, omsluten av en gigantisk hand av metall. Som vuxen blir Rose forskare, besatt av att försöka lösa mysteriet med ­handen. När ytterligare metallföremål hittas och robotar invaderar jorden, inser man att mänskligheten står inför ett mardrömslikt scenario. Bara Rose och hennes forskningsteam kan stoppa katastrofen genom att  knäcka gåtan med robotarnas avancerade teknologi. Människan besitter här det kraftfullaste vapnet: kunskap. Men kommer det att räcka? Och kommer de att hinna?
Gudarna vaknar är den andra boken av tre i den hyllade serien Themisfilerna, som inleddes med Sovande jättar och som avslutas med Bara människa hösten 2019.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.
Efter både hört om denna serie och själv läst första delen måste jag ju bara läsa vidare om vad som händer med Rose och de övriga karaktärerna speciellt när nu andra stora robotar dyker upp både här och där över jorden,
Denna precis som första delen är en bra berättelse, men det som fascinerar mig är sättet den berättas på genom intervjuer, dagboksanteckningar och e-mail etc. Jag flyger fram igenom sidorna och nu längtar jag bara till i höst för att få läsa sista delen och se hur det slutar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar