torsdag 16 maj 2019

Hett i hyllan vecka 20 / 2019

Monika skriver så här om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna bok köpte jag i en biblioteksutförsäljning, och tänkte läsa när jag hade läst de tre första delarna i denna serie. Köpte den för ca tio år sen och har läst Leons två första deckare men sen tog intresset slut, inte för att de var dåliga, mera för jag tror de har några år på nacken och känns lite omorderna, men det säger inte att jag inte någon gång kommer att läsa denna bok.

HögvattenOperamusiken dånar ut i högtalarna. Den firade operastjärnan Flavia Petrelli står glatt sjungande ute i köket och lagar mat medan hennes älskade, den amerikanske arkeologen Brett Lynch, vilar i andra änden av våningen. Plötsligt ringer det på dörren och när Brett öppnar attackeras hon av två främmande män som misshandlar henne brutalt. Kriminalkommissarie Brunetti får av en händelse höra om misshandeln och söker upp Brett på sjukhuset. Sin vana trogen blir han indragen i en komplicerad utredning som inbegriper internationell konsthandel, stora pengar och mäktiga män utan skrupler. Vinterstormarna härjar i Venedig och dramatiken stegras i takt med högvattnet Donna Leon bor i Venedig sedan tjugo år tillbaka och har blivit världsberömd för sina böcker om kommissarie Brunetti. I Månpocket finns två av dem: Död i främmande land och Klädd för döden.

5 kommentarer:

 1. Har läst några av böckerna i den serien men inte den där!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av författaren men tänk det många gånger.

  SvaraRadera
 3. Har läst något av författaren tidigare, men inte denna.

  SvaraRadera
 4. Jag har bara läst första delen i den här serien, men jag tror att jag har ytterligare två i hyllan. Det är svårt att få tag i de gamla delarna nu så jag tappade sugen lite.

  SvaraRadera
 5. En sån här serie som jag funderat på men aldrig kommit till skott på

  SvaraRadera