fredag 10 maj 2019

Staden av Camilla Sten

Staden”En rysare som hell mig i ett fast grepp från första till sista sidan och förde tankarna till Stephen King. Camilla Sten är en författare att hålla ögonen på.”
Camilla Grebe

Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?

Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också.

Staden är en klaustrofobisk nagelbitare om en ondska som inte borde finnas och en gåta som kanske aldrig borde lösas.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Vet faktiskt inte varför jag valde att reservera denna från biblioteket för att läsa en sådan nyutgiven bok som det är, men har troligtvis sett den på någon blogg och blivit intresserad.
Och när jag fick den från biblioteket hade jag två veckor på mig att läsa den, men sen fick jag två till böcker samtidgt så jag läste den bara på tre dagar.
Den var väl bra, men som skräck så blir jag väl inte så skrämd som jag skulle göra men det är inte bokens fel utan mitt egna, jag är inte så lättskrämd speciellt inte om det är en bok. Även om jag gillar just den genren att läsa, och visst passar Camilla Stens bok in i den kategorin, och jag är glad att jag har läst den, även om jag kunde tänka ut lite vad som hade hänt med invånarna för sextio år  sen. Men det är en intressant historia som nystas upp...

Denna bok ingår i kaosutmaningen som #17 - en bok av en svensk författare som är utgiven 2019.

1 kommentar:

  1. Tyckte den var riktigt bra :) Jag hoppas hon skriver mer!

    SvaraRadera