fredag 31 maj 2019

Dagarnas karta (Miss Peregrines besynnerliga barn #4) av Ransom Riggs

Dagarnas karta : fjärde boken om Miss Peregrines besynnerliga barnJacob Portman är, efter att ha besegrat det monstruösa hotet som nästan förstörde den besynnerliga världen, tillbaka i Florida. Och nu är Miss Peregrine, Emma och deras besynnerliga vänner med, och de gör sitt bästa för att smälta in. Men ingenting blir som de tänkt sig. De upptäcker en underjordisk bunker som har tillhört Abe, Jacobs farfar. Ledtrådar till Abes dubbelliv som en av huvudpersonerna bland de besynnerliga kommer fram, hemligheter som länge varit fördolda. Och Jacob förstår alltmer av sitt farliga arv - sanningar som varit med honom länge, långt innan han trädde in i Miss Peregrines tidsloop.

Jacob och hans vänner kastas in i den amerikanska besynnerliga världen, full av regler som ingen av dem förstår, och insatserna är betydligt högre än förut. Nya faror väntar för Miss Peregrines besynnerliga barn. Deras historia illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av egendomliga, otäcka vintagefotografier. Den här gången i fyrfärg!

En nervkittlande skräcksaga som kryper in under skinnet och stannar där - länge.

Den fristående fortsättningen på Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Spökstaden och Själarnas bibliotek. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn filmatiserades 2016.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Läst originalserien och har gillat denna serie mycket och kunde inte låta bli att läsa denna, när jag hörde det skulle komma en fortsättning.
Denna som tidigare delar blandar berättelsen med vintagefotografier som gör berättelsen än mer egendomlig och intressant.
Man skulle ju tro när det fanns en trilogi att Riggs bara skriver en fortsättning för att tjäna mer på en redan känd historia, men det känns inte som det är det han gör utan detta är en helt ny fortsättning som inte man hade en aning om innan man börjar läsa och den är väldigt intressant att lära känna, plus alla de nya besynnerliga och normala karaktärerna som vi blir presenterade för.
En verkligt överraskande och trevlig bok som jag nu när jag har läst ut den väntar ivrigt på fortsättningen för jag vill ju veta vad som skahända med Jacob och de andra besynnerliga barnen.

1 kommentar:

  1. Borde komma mig för att fortsätta läsa den serien. Var bra med en påminnelse :)

    SvaraRadera