torsdag 9 maj 2019

Hett i hyllan vecka 19 / 2019


Så här skriver Monika om Hett i hyllan:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Denna gång är det en bok i en hel serie med deckare som Alan Banks där jag bara har läst första och sen inte läst mer, och så köpte jag denna som är del fem och behöver läsa flera innan jag kan läsa denna men någon gång så....
EN BIT AV MITT HJÄRTARockfestivalen i Brimleigh Woods sommaren 1969 är årets absoluta höjdpunkt. Biljettförsäljningen slår rekord, massor med kända artister finns på plats och stämningen är på topp. Men slutet blir desto mörkare: i en sovsäck hittas den unga Linda Lofthouse brutalt knivhuggen till döds. Kommissarie Stanley Chadwick får i uppgift att utreda mordet. Han har själv en dotter i samma ålder och han blir närmast besatt av att hitta den skyldige. Trots folks ovilja att vittna och knapphändiga bevis lyckas han till slut gripa en man som döms för brottet. Tjugofem år senare undersöker kriminalkommissarie Alan Banks mordet på en musikjournalist. Anteckningar avslöjar att han höll på med en artikelserie om ett av banden som spelade i Brimleigh Woods. Och snart blir kopplingarna till fallet Linda Lofthouse alltmer tydliga. Var det när allt kommer omkring inte rätt gärningsman man hittade den där gången? Och i så fall: går det fortfarande omkring någon därute, beredd att till varje pris tysta den som är sanningen på spåret? En bit av mitt hjärta är del 16 i serien om överkommissarie Alan Banks.

5 kommentarer:

 1. Har läst en eller ett par böcker av Robinson men sen blev det inte av att fortsätta följa serien.

  SvaraRadera
 2. Den har jag läst och en hel del andra.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog faktiskt aldrig läst något av honom.

  SvaraRadera
 4. Har läst någon bok av Robinson för länge sedan men sen blev det inga fler. Vet inte varför för de jag läst har varit bra.

  SvaraRadera
 5. Jag har bara läst två böcker i den evighetsserien, del 11 och 17. Var inte alls glad i dem och det blir inga fler för mig.

  SvaraRadera