onsdag 28 juni 2017

Alice i Zombielandet av Gena Showalter

Alice i Zombielandet. Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

---

Berättelsen om Underlandet

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och
göra tusen saker annorlunda.

Jag skulle säga ”nej” till min syster.

Jag skulle inte be mamma att
prata med pappa.

Jag skulle stänga munnen och svälja
de förhatliga orden.

Jag skulle krama min syster,
min mamma och min pappa en sista gång.

Jag skulle säga att jag älskar dem.

Jag önskar … Ja, jag önskar.
Text och bild från Adlibris.

Hmm, är verkligen tanken angående denna bok. det var inget som påminde att det var en retelling av Alice i Underlandet mer än att huvudpersonen hette Alice och att det fanns ett vitt moln som såg ut som en kanin. Verkligen ett bevis på hur en YA Ung vuxen bok ska vara, med high-school ungdomar och instalove etc. Förutom att de har slängt in Zombier med en lite ovanlig historia ang hur zombier är och hur man blir zombie etc.
Ett plus får boken för att den ändå hade en lite ovanlig zombiehistoria och om Alice, för den gjorde i alla fall att jag ville läsa ut boken för att få reda på vad som händer. Men det kommer inte att göra att jag försöker få tag på fortsättningen (för det verkar vara en serie där bara första boken är översatt till svenska.)

2 kommentarer:

  1. Jag hade trott att den skulle vara mer lik originalet i stil men då verkar jag ha fel på det! Då blev jag mindre sugen på att läsa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej detta är inte en bok jag rekommenderar. Och verkligen inte om du vill ha en retelling av original Alice.

      Radera