måndag 5 juni 2017

Vi är en av Sarah Crossan

Sextonåriga Grace och Tippy är sammanvuxna tvillingar, förenade vid höften. De delar bokstavligt talat allt. De är två individer med egna känslor, rädslor och hemligheter, men ändå en. När familjen inte längre har råd med privatundervisning måste tvillingarna för första gången börja i en vanlig skola. Hierarkierna är stenhårda och korridorerna fyllda av nyfikna blickar, elaka viskningar och rykten. Men för första gången kan de skaffa riktiga vänner, och kanske till och med snudda vid något som tidigare varit otänkbart - den stora kärleken. Men så tvingas Grace erkänna att hon inte mår bra och plötsligt står tvillingarna inför ett omöjligt val. 

Vi är en är en berättelse om identitet och systerskap, framförd i en unik berättarstil som gjort Sarah Crossan uppmärksammad världen över. Text och bild från Adlibris sida.

Denna bok är skriven i versform, och det är jag inte van med att läsa, men det var inga problem med det, det löper på lika bra som en helt vanlig skriven roman, men det går så mycket snabbare att läsa dock. Denna bok på över 400 sidor tar ca tre timmar att läsa för mig. Kan ju hända att det beror på att historien drabbar mig med och jag vill fortsätta läsa för att se vad som händer.

Denna bok kan platsa in i kaosutmaningen för det är en bok som vunnit pris, 2016 fick den The Carnegie Medal in Literature är en brittisk utmärkelse som tilldelas den bästa boken skriven för barn och unga vuxna läsare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar