onsdag 7 juni 2017

Ett land långt bort av Daniel Manson

Isabel är bara 14 år när hon tvingas ge sig av från sitt barndomshem i sockerrörsplantagen någonstans i Sydamerika för att söka lycka i den stora staden. Arbete och pengar att skicka hem hägrar och Isabel vill inget heller än att ge sig av efter sin älskade äldre bror Isaias. Men kåkstaden Isabel når visar sig vara långt mycket större och hårdare än hon någonsin kunnat ana och önskan att hitta Isaias växer till en besatthet.
Isabel är uppvuxen i en värld där jorden och regnet styr människornas liv men i det urbana ghettomyllret är de traditionella livsvillkor hon känner satta ur spel och en ung flickas liv inte mycket värt.
Berättelse om Isabels kamp bildar en universell roman om familjeband, om en systers kärlek till sin bror och om längtan, överlevnad och rent mod.

Mina tankar om boken är att detta är en bra skildring av de fattigas liv i Sydamerika som ger sig av till de större städerna och hamnar i kåksäder där livet inte är så mycket bättre än det de har lämnat, där många hamnar i dåligt sällskap, blir kriminella och allt bara går dåligt för. Men sen finns de de som kämpar sig till en bättre tillvaro, och det är precis som Isabel och hennes kusin lyckats med. Det är även en fin skildring av kärleken, och då även till en älskad storebror där Isabel gör allt för att försöka hitta honom, och medans hon gör det råkar även illa ut. Tycker om ni är intresserade av att veta hur det går för syskonen så läs boken.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen 2017 som en bok som utspelar sig i Amerika och även i Sommarbingo 2017 då den är en bok som handlar om en familj eller en släkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar