torsdag 1 juni 2017

Hett i hyllan 170601


Så här skriver Monika på sin blogg;

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dagens bok jag har i min bokhylla är köpt på förra bokrean på Myrorna och det var för att jag skulle tänka mig att läsa denna serie som jag inte har gjort (bara sett filmen) och på engelska för att jag vill öva mig på att läsa engelska (som var riktad till barn) innan jag gav mig på att läsa andra romaner på engelska. Men inte blev den läst då, och nu har jag läst en hel del engelska böcker ändå. Men den ska väl läsas någon gång. Boken är The Princess diaries av Meg Cabot.

She's just a New York City girl living with her artist mom…
NEWS FLASH: Dad is prince of Genovia. (So that's why a limo meets her at the airport!)
DOWNER: Dad can't have any more kids. (So there's no heir to the throne.)
SHOCK OF THE CENTURY: Like it or not, Mia Thermopolis is prime princess material.
THE WORST PART: Mia must take princess lessons from her dreaded grandmère, the dowager princess of Genovia, who thinks Mia has a thing or two to learn before she steps up to the throne.
Well, her father can lecture her until he's royal–blue in the face about her princessly duty—no way is she moving to Genovia and leaving Manhattan behind.
But what's a girl to do when her name is PRINCESS AMELIA MIGNONETTE GRIMALDI THERMOPOLIS RENALDO?
Beskrivningen om boken kommer från Meg Cabots hemsida.

3 kommentarer:

  1. Har inte läst något av henne vad jag kan minnas.

    SvaraRadera
  2. Jag har sett filmen och det får nog stanna vid det :) Inte för att filmen är dålig, men jag tror detta är en typ av bok som passar mig mycket bättre som film :)

    SvaraRadera