tisdag 6 juni 2017

Kulturkollos veckoutmaning- kulturella presentips


Denna vecka på kulturkollo handlar det om :Den här veckan pratar vi kalas och fest hela veckan och vi behöver hjälp med presenttips. Välj själv om ditt tips är till en nybakad student, till en konfirmand, till ett brudpar eller ett födelsedagsbarn. Eller varför inte en passande gåva till skilsmässofesten Viktoria skrev om igår? Har du många tips att dela med dig av så ge ett tips till varje! Det ska vara ett kulturellt presenttips – en bok, en film eller kanske en kulturupplevelse.

Presentips det handlar ju om vad den mottagande personens intresse, för visst kan man hitta kulturella presenter till en konfirmand, student, födelsedagsbarn, eller ett brudpar. Jag utgår från vad mina närmsta gillar och har fått.

Ena sonen konfirmerades nyligen och han fick andaktsbok och en bok med böner i. Men om man ska bortse från det kristna temat så skulle han kanske ha gillat att få hela bokserien om En liftares guide till galaxen, han har läst de två första här under våren. (Lånat av en kompis).

Den äldste sonen tog studenten förra året. Och han har jag funderat på att köpa till (men ännu inte gett honom) samlingen Sherlock Holmes adventure ( den där Barnes & Nobels samlingsvolymen). Han har läst en hel del Sherlock Holmes.

Äldste sonen har även gillat att läsa klassiker och rätt klassiker skulle säkert också vara ett bra presentips ( I en fin upplaga för att starta upp en fin samling till biblioteket). Det skulle kanske även vara en idé till ett brudpar början på ett klassikerbibliotek. 

Alla dessa böcker skulle ju enkelt passa även till ett fodelsedagsbarn.

Filmer och kulturupplevelser skulle kunna gå som presenter det också men har dåligt med idër att bara plocka fram så där allmänt det beror ju på mottagaren. Men samlingsboxar med Harry Potter, Indiana Jones, Pirates of Carribean, Star Wars eller klassiker, utifrån mottagarens intresse.
Kulturupplevelser är ännu svårare utan att ha en specifik mottagare.

2 kommentarer:

  1. Film fungerar ju bra. Fast då gäller det att tänka efter.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga och genomtänkta presenttips. Tack!

    SvaraRadera