söndag 25 juni 2017

De vackra döda av Belinda Bauer


Eve Singer är beroende av döden. Hennes karriär som kriminalreporter på TV är på väg att dala, och hon är beredd att ta till nästan vilka medel som helst för att tillfredsställa sin blodtörstiga publik.
Mördaren är också beroende av döden. Inte nog med att han fortsätter att döda. Han tillkännager dessutom sina makabra framträdanden i förväg, i syfte att visa upp döendets skönhet för världen.
När mördaren tar kontakt med Eve får hon den chans hennes karriär behöver: en unik möjlighet att vara först på plats när landets mest jagade mördare slår till nästa gång. Men snart inser hon att mördaren har två besattheter – och att hon är den andra…
De vackra döda är Belinda Bauers nya, fristående kriminalroman.

Bild och text från Modernistas sida om boken. Jag får även tacka dem för mitt recensionsexemplar.

Detta var en spänningsroman i min smak, och den var den bästa boken av Bauer jag har läst hittills. Verkligen en bra skildring av en psykopat och även Eve och hennes pappa ( plus alla andra i boken )skildras så att de blir levande människor. Så mycket mer går inte att skriva om boken utan att lämna spoilers om boken. 
Det ända som kändes konstigt det vara att läsa om smällkalla december och julfirande när man själv sitter ute i kortbyxor och firar midsommar.

1 kommentar: