tisdag 13 juni 2017

Tematrio - katastrofer

I veckans tematrio efterfrågar Lyrans noblesser katastrofer, i litteratur, film, pga att hon och dottern har sett filmen Titanic (fast det är intressant med Titanic katastrofen har jag inte sett just den filmatiseringen), har sett en hel del filmer som handlar om katastrofer, men en del är inte sanna utan fiktiva. Men denna trio kommer jag välja tre böcker men det finns filmer om dem också, men jag har inte sett några.                                                                


 1.  Först ut är Tsunamin som skedde i Thailand 2004 där jag har läst Malin Sävstam När livet stannar: en berättelse om överlevnad och Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak av Eva Lena Swanberg och Pigge Werkelin.
 2. Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safer Foer, är en fiktiv berättelse om en pojke som förlorat sin far i 9 11 terrorattacken. En bra fiktiv bok, men jag skulle vilja läsa mer böcker som skildrar katastrofen, fast har inte gjort det.
 3. Sista blir en bok som skildrar ett mord, för vilken katastrof är det inte att förlora sina barn (Knivmordet i Arboga utfört av en svartsjuk tysk kvinna). Varför gråter inte Emma? av Magnus Wennerholm och Emma Jangestig. 

4 kommentarer:

 1. Jag har läst 1 och 3: an och tar 2:an som ett boktips.

  SvaraRadera
 2. Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak kom med även i min trio. Mycket gripande. Extremt högt och otroligt nära har jag inte läst men sett på film.

  SvaraRadera
 3. Inte läst någon av dessa, och 2:an kände jag alls inte till. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Pigge Werkelins bok har jag oläst i bokhyllan, de två andra känner jag inte till.

  SvaraRadera