torsdag 8 juni 2017

Hett i hyllan vecka 23

Bloggen bokföring enligt Monika vill att vi ska visa våra hyllvärmare och hon skriver så här på sin blogg:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag tänkte jag fortsätta på de böcker jag köpte på bokrean 2016 och ännu inte har läst, denna bok är med i utmaningen 3 x 3 som jag försöker göra i år. Nu är det dags att läsa den...


Alice i Zombielandet. Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

---

Berättelsen om Underlandet

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och
göra tusen saker annorlunda.

Jag skulle säga ”nej” till min syster.

Jag skulle inte be mamma att
prata med pappa.

Jag skulle stänga munnen och svälja
de förhatliga orden.

Jag skulle krama min syster,
min mamma och min pappa en sista gång.

Jag skulle säga att jag älskar dem.

Jag önskar … Ja, jag önskar.

3 kommentarer:

  1. Den boken känner jag inte till.

    SvaraRadera
  2. Ja jag hade köpt boken för det vackra omslaget

    SvaraRadera
  3. Har faktiskt hört talas om denna, men jag har ju lite svårt för zombies. Och även för författare som använder någon annans verk för att sälja mer :)

    SvaraRadera