lördag 10 juni 2017

Bokbloggsjerka 9-12 juni

Denna gång i bokbloggsjerkan funderar Annika över

Vilket är ditt tidigaste och/eller starkaste minne av böckernas underbara värld?

Denna fråga är faktiskt lite svår att svara på, för vilken är det tidigaste minnet, och jag har flera starka minnen sen jag var liten gällande böcker, för jag har ända sen jag lärde mig att läsa läst mycket och ofta.
Ett tidigt minne är att mamma började läsa Kulla-Gulla serien för mig, men när vi hade kommit halvägs eller så tyckte jag att det gick långsamt att vänta på att mamma skulle ha tid att läsa högt, så jag började läsa dem själv för jag verkligen ville veta vad som skulle hända. (och jag minns även att dessa böcker läste jag om och om igen.
Ett annat starkt minne är att jag bodde på vårt bibliotek (faktiskt en byggnad med bara barn och ungdomslitteratur), och att jag lånade massor av böcker därifrån, när jag inte läste dem på plats eller satt och lyssnade på tex Tintin som LP uppläsningar på biblioteket.
Skulle kunna berätta hur mycket som helst angående böcker och tidiga och starka minnen, men jag tror detta får räcka. (Förutom lite favoritböcker som tex Kitty böcker, fem böcker, Lotta böcker, Anne på Grönkulla (+Emily of New Moon) och en hel del böcker som handlade om hästar och hundar.)

3 kommentarer:

  1. Ja jösses! Det finns så mycket när man tänker efter. Allt går inte att nämna. Har verkligen poppat upp både det ena och det andra i minnet denna jerka-omgång. ;)

    SvaraRadera
  2. Ju mer man tänktes på denna fråga desto fler viktiga läsupplevelser kommer man på... :)

    SvaraRadera
  3. Sedär, ett så bra trick att lära barn läsa själva, läs något tillräckligt spännande och stoppa halvvaägs :-)

    SvaraRadera