torsdag 7 maj 2020

Hett i hyllan vecka 19 / 2020

Så här skriver Monika om Hett i hyllan
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

När jag såg den här på rea för många år sen så jag har inte en aning hur länge sen det är, då jag hade läst författarens trilogi Den mörka materian, så kunde jag inte låta bli att köpa denna för den lät intressant plus för att jag hade gillat att läsa om Lyra mfl. Sen har dock boken blivit liggande men jag vill gärna läsa den, 

Rubinen i dimmanNär sextonåriga Sally Lockhart börjar undersöka de mystiska omständigheter kring det skeppsbrott vid vilket hennes far omkom, utmanar hon krafter i samhället som inte skyr några medel för att nå sina mål. Många gånger får Sally anledning att känna tacksamhet mot sin döde far för att han lärt henne tänka klart och skjuta säkert i stället för att spela piano och brodera.

4 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något alls av Philip Pullman, men jag har sett Guldkompassen 🙂

    SvaraRadera
  2. Okänd för mig med, men kvinnliga hjältar behöver vi mycket av.

    SvaraRadera
  3. Min Pullman-nivå är exakt densamma som Monikas! :)

    SvaraRadera