måndag 11 maj 2020

Tid för vila av Johann S Lee - världen runt

Tid för vila (häftad)


En långvarig relation i upplösning.
En familj i disharmoni.
Och ett land i förändring
Kuan Ming börjar närma sig fyrtio och känner sig mer och mer främmande inför Singapores ungdomsfixerade och ytliga gayscen. Till och med relationen med pojkvännen Josh börjar kännas tom och Kuan är inte alls tillfreds med livet. Samtidigt råder stor turbulens i hans familj. Hans yngre bror har nyss kommit ut, medan deras gravida syster engagerat sig i ett kristet sällskap som är känt för sitt motstånd mot homosexuella. Men Kuan Ming kan inte ana hur hans liv är på väg att förändras.
Tid för vila är en urban relationsroman, skriven med både humor och ömsinthet, som kretsar kring homosexuellt föräldraskap. Johann S Lee debuterade 1992, endast 21 år gammal, med den delvis självbiografiska Peculiar Chris som brukar anses vara Singapores första gay-roman. Tid för vila är hans tredje roman och den första att komma ut på svenska. Lee är uppvuxen i Singapore, men har studerat i England. Han delar nu sin tid mellan Singapore och London.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Tranan.

Jag och Evelina fortsätter vårt projekt att läsa böcker från "alla" länder världen runt, och nu har vi kommit till Singapore och då valde vi denna samtida relationsroman, med queer influenser.
Den var riktigt bra och är helt enkelt läsvärd, för det är en stark historia som repas upp under det år vi får följa huvudpersonen och hans familj och nära vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar