lördag 2 maj 2020

The Priory of the orange tree av Samantha Shannon

Priory of the Orange Tree (e-bok)


 An enthralling, epic fantasy about a world on the brink of war with dragons - and the women who must lead the fight to save it.A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens.The House of Berethnet has ruled Inys for a thousand years. Still unwed, Queen Sabran the Ninth must conceive a daughter to protect her realm from destruction but assassins are getting closer to her door. Ead Duryan is an outsider at court. Though she has risen to the position of lady-in-waiting, she is loyal to a hidden society of mages. Ead keeps a watchful eye on Sabran, secretly protecting her with forbidden magic.Across the dark sea, Tan has trained to be a dragonrider since she was a child, but is forced to make a choice that could see her life unravel.Meanwhile, the divided East and West refuse to parley, and forces of chaos are rising from their sleep.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Denna bok har jag hört mycket gott från många andra och har tänkt att jag velat läsa den flera gånger, och sen nu när jag hade en fri 30 dagars period från Scribd och den fanns där som e-bok då valde jag att läsa den.
Sen ska jag säga att läsa den på mobilen, då den fysiska boken är på 800+ sidor, då blev det lite jobbigt, och ett tag trodde jag inte att jag skulle hinna läsa klart den, men lyckades med några timmar till godo.

Sen vet jag inte om det berodde på att jag kände mig stressad när jag läste den eller om den inte var så bra som jag hoppats på. Den fick endast 3 i betyg av 5 möjliga. Men sen kan jag ju inte säga att den var dålig, för det är verkligen en intressant och spännande berättelse som Shannon har lyckats skriva. Den baseras på legenden om George och draken. 

Sen kan jag säga att jag kanske hade haft bättre behållning av den om jag hade haft en fysisk bok att bläddra i då det hade varit lättare att kolla upp på kartan ( då det var handlingar både i från väst, syd och öst) var de var och kunnat kollat i ordlistan, persongalleriet (då det var rejält många personer vi fick möta men även flera andra som bara nämndes) och tidslinjen som fanns i boken. 

Ett plus med boken är att det är en fristående bok. Sen kan jag ju se när jag hade läst ut den att författaren har några lösa ändar hon skulle kunna plocka upp och skriva en fortsättning, även om det egentligen inte finns något som jag tycker inte är avslutat och förklarat färdigt om när boken är slut.

Denna bok ingår i Kaosutmaningen som # 25 - en bok som innehåller djur eller ett magiskt väsen. Drakar finns det i denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar