söndag 31 maj 2020

Min bokresa # 92 - The Ravenclaw booktube tag

Denna tag ville jag göra för i alla tester vilket Hogwarts hus jag tillhör har fått svaret Ravenclaw, och på ett sätt känns det rätt för jag upplever mig som lite egen och rar eller hur jag ska uttrycka mig. Jag känner mig även stolt att vara hus-vän med Luna Lovegood. Jag gillar hennes uttryck i samband när hon precis har träffat huvudkaraktärs-trion på Hogwarts-expressen, då hon säger ungefär så här till Harry; Don´t worry. You´re just as I am.

1) Let's go back to Hogwarts; which is your favourite of the Harry Potter books?
Jag har inte varit vidare förtjust i de tre första delarna, det är först med HP och den flammande bägaren, min favorit mitt betyg blir fem av fem möjliga till böckerna, orsaken är då böckerna går ifrån att vara barnböcker till att få en djupare mörkare handling. En orsak att jag tycker som tycker kan vara att jag läste böckerna först som vuxen.
2) Now it's time to move up to the Common Room, at the top of Ravenclaw Tower. A riddle is needed to open the door; challenge your viewers with your favourite riddle.
Även om jag är en Ravenclaw så är jag inte så förtjust i gåtor, kan bero på att jag aldrig kan komma på svaret, men jag är fascinerad av flera, men denna tycker jag är lite kul.
Du hörde mig förut, men kommer att höra mig igen, Sen dör jag, tills du ropar på mig igen Vem är jag?
Svar: Ekot


3) We've made it into the Common Room, where everything is in the House colours of blue and bronze! Recommend a book with blue or bronze on the cover.
Här finns min recension.

4) Ravenclaw Traits:
 - Intelligence: recommend a book that is cleverly written Golden boy av Abigail Tartellin, skildrar en ung killes försök att komma underfund vem han är både sexuellt och identitetsmässigt. Vad svårt det var att på bara en menig skriva vad jag gillar med boken, läs min recension för mera tankar om den.

- Wit: recommend a funny book Jag brukar inte läsa så mycket roliga böcker, alltså dessa böcker som är skrivna som humorböcker, men för några år sen läste jag Snablar! av Arto Passalinna.

- Wisdom: recommend a book that you wish your younger self could have read Detta är en svår fråga, som barn/tonår (nu med) var jag mycket blyg och höll mig mest för mig själv, så en bok med stor vänskap och som visar på att även om du inte är som andra är du accepterad. 

- Creativity: recommend a booktuber whose creativity you enjoy Denna är nästan svårast jag gillar så många booktubers och att välja en går inte, tänkte jag kan ju länka till en tidigare bokresa om just booktube. Såg att jag inte har nämnt Spinster´s Library eller A Frolic ThroughFiction där.
Sen kanske jag egentligen skulle nämna en/ett par bokbloggare egentligen då jag har en blogg. Men de jag tänker på först är de som jag redan har med i listan för de har både bloggar och booktube-kanaler.

- Originality: recommend a book that is at the start of a series Den femte säsongen /The fifth season av N K Jemisin.

Skulle vara kul att höra era svar på denna tag, eller om ni tillhör ett annat hus kanske ni vill göra deras respektive tag, som
Hufflelpuffs
Slytherins (original tag verkar vara svår att hitta)
Gryffindors 

Funderar själv på att följande söndagar kanske göra de andra hus-tagarna med.

Skulle vara intressant att höra era svar lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.

1 kommentar:

  1. Kul tag! Här är mina svar: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/05/min-bokresa-92-ravenclaw-booktube-tag.html

    SvaraRadera