söndag 3 maj 2020

Min bokresa #88 -(Några) Favoritkaraktärer.

Katniss Everdeen.jpg
Jag och Evelina håller just nu på att läsa The Hungergames av Suzanne Collins, för mig är detta tredje gången, för hela den trilogin är en favorit för mig. Och mycket av det beror på att jag tycker mycket om Katniss, som är en kick-ass tjej. Sen har hon en komplex personlighet och det är ju inte konstigt gällande hennes uppväxt eller vad hon får uppleva i denna trilogi.

Jag har ju givetvis fler favoritkaraktärer ur The Hungergames-trilogin som Peeta och Finnick (och Annie).
Finnik and Annie the hunger games (With images) | Hunger games ...

(Min) Elmindreda Farshaw is from Baerlon and had viewings at times, auras and visions that can tell something about the future of the person being viewed.  Second lover of Rand and is the only lover who is by his side at all times.Sen började jag tänka lite på vad har jag för andra favoritkaraktärer och den som först poppade upp i hjärnan på mig var Min, en av Robert Jordans karaktärer ur The Wheel of time (på svenska Sagan om Drakens återkomst). Och jag kan se varför jag gillar dessa kvinnliga karaktärer för de är överlevare, står för sin sak och gör inte som andra utan som de själva vill. 
Även i denna stora fantasy-epos finns flera karaktärer jag gillar som Rand och Mat.
Har även upptäckt att det håller på att ska spelas in en TV-serie och det ser jag framemot. Sen kan jag säga att när jag ser vilka skådespelare de har castat för olika karaktärer så är det inte så jag har tänkt mig karaktärerna ser ut, men det kommer säkert att bli bra ändå.

Några andra favortikaraktärer jag hade när jag var yngre och läste en hel del svenska deckare var/är ännu när jag tänker tillbaka på det är tex Harry Friberg - fotograf som oftast löser brott tillsammans med polisen i Stieg Trenters böcker.

Sen en karaktär som inte är mänsklig är katten Cleo hos Jan Mårtensson, hon är alltid med på ett hörn i lösningen av de brott som finns i böckerna om Johan Homan.
Siameser: en av de mest eleganta och graciösa kattraserna — Mina djur

En annan deckarlösare är Miss Marple - Agatha Christies - gulliga lilla äldre dam med en skarp hjärna.

Till slut måste jag ju även nämna några favoriter ur Harry Potter - verse, även om jag gillar den vanliga trion, så är nog än av de karaktärer jag känner mest för Luna Lovegood. Kan inte låta bli att nämna att även Draco Mallfoy är en favorit, men hans favoritskap kommer först i sista delen av den sju långa serien. 
Sen även om han är mera en film-karaktär en en bok-karaktär Newt Scamander.

Skulle vara intressant att höra era tankar om detta ämne lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.

1 kommentar:

  1. Här är mina favoritkaraktärer: https://ewelinasbokblogg.blogspot.com/2020/05/min-bokresa-88-favoritkaraktarer.html

    SvaraRadera