tisdag 26 maj 2020

The princess saves herself in this one av Amanda Lovelace

the princess saves herself in this one


Winner of the 2016 Goodreads Choice Award, the princess saves herself in this one is a collection of poetry about resilience. It is about writing your own ending.

From Amanda Lovelace, a poetry collection in four parts: the princess, the damsel, the queen, and you. The first three sections piece together the life of the author while the final section serves as a note to the reader. This moving book explores love, loss, grief, healing, empowerment, and inspiration.

the princess saves herself in this one is the first book in the "women are some kind of magic" series.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

En diktsamling som jag hade hört mycket gott om, och jag håller bara med om de goda saker alla har sagt om den. Även om jag inte är helt van att läsa poesi, så gillar jag vad jag läser, lätt poesi på ett sätt, men på ett annat mycket tung poesi, då det handlar en del om psykisk ohälsa, död och sorg och övergrepp. Jag valde att läsa den under Mentalhealthathon.

Hade tänkt att ha med ett prov på en dikt men jag har inte kunnat välja ut någon för de behövs läsas i sitt kontext med dikterna som kommer innan och efter, för det är en hemsk verklighetsbaserad historia som nystas upp när man läser den, men även förmågan att finna sin inre styrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar