söndag 17 maj 2020

Min bokresa # 90 - The hungergames av Suzanne Collins

The Hunger Games (häftad)


The first book in the ground-breaking Hunger Games trilogy. Set in a dark vision of the near future, a terrifying reality TV show is taking place. Twelve boys and twelve girls are forced to appear in a live event called The Hunger Games. There is only one rule: kill or be killed. When sixteen-year-old Katniss Everdeen steps forward to take her younger sister's place in the games, she sees it as a death sentence. But Katniss has been close to death before. For her, survival is second nature.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Bokus.

Nu funderar ni säkert varför jag lägger upp en helt vanlig recension som en bokresa, men det finns skäl som kommer här, tex att detta är en av mina favorit-trilogier. Och att jag det är tredje gången jag läser denna bok, men första gången på engelska. Sen just idag kommer en prequel till denna trilogi ut - The Ballad of songbirds and snakes.

Det är svårt att få till en recension på en bok jag har läst så många gånger och gillar den så mycket. Men ska försöka skriva varför jag tycker om den så mycket och varför jag tycker alla ska läsa den. Först för även om den kategoriseras som en YA (ung vuxen) bok så kan mycket väl äldre gilla den och riktigt fastna i handlingen, som tex min då ca 75 åriga mamma när jag fick hennes och min bokcirkel att läsa den.
Annars ska jag säga att jag gillar att läsa om vår kick-ass hjältinna Katniss, för även om hon är stark och orkar göra det som sker i boken, har hon sina svagheter som hon måste övervinna. Hennes prioritet gäller överlevnad för henne och hennes familj och hennes närmaste. Även om hon inte är så älskvärd, som de skriver i boken, så kan inte jag hålla med för jag är på hennes sida hela tiden.
Sen är det en hemsk framtid som skildras, som kanske inte är så otänkbar egentligen.

Hoppas jag har övertygat några fler om att vilja läsa boken nu.
Sen pga detta var gjort som ett Min bokresa inlägg, så tänkte jag att ni kan tipsa om en av era favoritböcker eller skriva om omläsningar, om böckerna som ni har en gång har älskat håller för en omläsning.


Skulle vara intressant att höra era tankar om detta ämne lämna gärna en länk eller kommentar i kommentarerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar