lördag 23 maj 2020

Som stjärnor i natten av Jennifer Niven

Som stjärnor i natten


Alla är övertygade om att populära Violet Markey räddar skolans freak, Theodore Finch, från att hoppa, den där dagen uppe i skolans klocktorn men sanningen är egentligen en annan.Ända sedan hennes syster dog i en trafikolycka har Violets liv varit skevt. När hon lär känna Finch öppnas dörren till något nytt. En tillvaro där allt är möjligt som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken. Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.Som stjärnor i natten är en hjärtskärande roman om hopp och förlust, om att välja livet och om vem man vill vara. Men det är också en roman om kärlek som dyker upp när man minst anar det.
Bokomslag och beskrivning hämtad från Adlibris.

Denna bok har jag tänkt läsa länge och haft den hemlånad i från biblioteket i flera månader, nu blev det dags att äntligen läsa den just för att jag deltog i Mentalhealathon och den passade in på en bok jag har haft på min TBR (att läsa planering) längst.

En bok som handlar om den ångest många ungdomar lider av som kan leda till att de begår självmord, eller i alla fall har tankar på det, det är en jobbig bok att läsa men den ger ändå ett hopp att det kan bli bättre.
Vi får följa denna resa både genom Violet och Finchs ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar